ایلان ماسک، چهره سال ۲۰۲۱ نشریه تایم
در حال حاضر کمتر کسی را میتوان پیدا کرد که اسم ایلان ماسک (Elon Mask) را نشنیده باشد. برخی اسمش را به عنوان مالک خودروسازی تسلا شنیده اند. برخی او را به خاطر فعالیت هایش در حوزه ارزهای دیجیتال و دنبال کردن توییتهای تأثیرگذارش بر روند رمزارزهایی مثل بیت کوین و دوج کوین میشناسند و برخی نیز او را صرفاً یک کارآفرین میدانند و اخبار شرکتهای دانش بنیانی که تأسیس کرده و ایده های جذابش در حوزه های تکنولوژی های نوین و پروژه های فضایی را دنبال میکنند. در این بخش قصد دارم پس از شرح مختصری از زندگی اش، برخی از جملات تأثیرگذار و انگیزشی او را نقل قول کنم.
ایلان ماسک، متولد سال ۱۹۷۱ میلادی در آفریقای جنوبی است. مادر او، اهل کانادا و پدرش اهل آفریقای جنوبی است. ایلان ماسک ۵۱ ساله، هم اکنون با ثروتی در حدود ۲۸۰ میلیارد دلار، به عنوان ثروتمندترین فرد جهان شناخته میشود. ثروت او عمدتاً از محل سهامداری یا مالکیت شرکتهای Tesla Motors (شرکت تولیدکننده خودروهای برقی تسلا)، Solar city (شرکت تامین کننده خدمات حوزه انرژی و به طور خاص انرژی خورشیدی)، SpaceX (شرکت مجری پروژه های فضایی) و Neuralink (شرکت تحقیقاتی جهت توسعه ارتباط مستقیم مغز انسان و کامپیوتر) حاصل شده است، با این وجود، زمینه های فعالیت و ایده های کارآفرینی او، فراتر از شرکتهای ذکر شده است.
ایلان ماسک دارای مدرک کارشناسی در رشته های فیزیک و اقتصاد است اما از نوجوانی به برنامه نویسی کامپیوتر علاقه مند بود و عملاً سرمایه اولیه زندگی خود را از طریق برنامه نویسی و فروش سهامش در شرکت های Zip2 و پی پال (Paypal) بدست آورد. او در این خصوص می گوید : پی پال را ۱۸۰ میلیون دلار فروختم. ۱۰۰ میلیون از این پول را در شرکت اسپیس اکس، ۷۰ میلیون را روی شرکت تسلا و ۱۰ میلیون باقیمانده را روی سولار سیتی سرمایه گذاری کردم و نهایتاً برای اجاره منزلم، پول قرض گرفتم!
همانگونه که بیان شد در حال حاضر ایلان ماسک به عنوان ثروتمندترین فرد جهان شناخته میشود اما جالب است بدانیم که عمده این ثروت افسانه ای، طی چند سال اخیر حاصل شده و در جدول رتبه بندی ثروتمندان جهان، رتبه ایلان ماسک طی ده سال از بالای ۶۰۰ به جایگاه نخست رسیده است. اگر مایل به مطالعه زندگینامه ایلان ماسک هستید، میتوانید کتاب اشلی ونس با عنوانِ تسلا، اسپیس ایکس و جستجوی یک آیندهی خارق العاده (Telsa, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future) را بخوانید. این کتاب داستان زندگی ایلان ماسک را به زبانی ساده و شیوا روایت کرده است.
ایلان ماسک به تکنولوژی بلاکچین و به طور خاص، قدرت ارز دیجیتال اعتقاد دارد و معتقد است که پول فیات سهم ناچیزی در آینده اقتصاد جهان خواهد داشت. او در مقاطعی روی بیت کوین سرمایه گذاری کرده و حتی اعلام نموده که امکان فروش خودروهای تسلا با این رمزارز را فراهم خواهد نمود. وی درباره رمزارز دوج کوین نیز اظهارنظرهای مشابهی داشته ولی برخی از توییت های او و تغییر ناگهانی دیدگاه های وی در خصوص رمزارزهای فوق سبب شده که برخی او را به نوسانگیری و کلاه برداری در بازارهای مالی متهم کنند.
در هر حال، ایلان ماسک همواره به دنبال تغییر دنیای اطرافش و افزایش رفاه و آسایش زندگی بشر بوده، چیزی که با خواندن زندگینامهاش به راحتی به آن پی میبرید. به عنوان نمونه، یکی از وعده های جذاب او، فرستادن گروهی از انسانها به مریخ تا سال ۲۰۲۴ میلادی می باشد. کاری که فکر کردن به آن هم برای ما سخت است، اما عملی کردنش برای او راحت به نظر میرسد. او در این باره می گوید: تغییر نظام کنونی آموزش و پرورش در جهان، بسیار سخت تر از فرستادن انسان به مریخ است! او معتقد است مدارس و دانشگاه ها باید بگونه ای انسانها را آموزش دهند که آن ها در سن ۲۰ سالگی ثروتمند باشند نه آنکه در ۶۰ سالگی حقوق بازنشستگی بگیرند!
ایلان ماسک که سال گذشته با فروش بخشی از سهام شرکت تسلا، بیشترین مبلغ مالیات تاریخ امریکا معادل ۱۱ میلیارد دلار را به دولت پرداخت نمود، در پاسخ منتقدان که دلیل موفقیت های او را شانس میدانند می گوید: من برخلاف بقیه ساعت کار اداری ندارم و از زمانیکه از خواب بیدار میشوم، تا لحظه ای که به خواب میروم در کل هفته کار میکنم. من سخت ترین لحظات زندگی ام را در تنهایی سپری کردم، زمانیکه همه فکر میکردند شرایط خوبی دارم! شاید اشاره او در این مطلب، به فاصله چند هفته ای تا ورشکستگی شرکت تسلاموتور در سال ۲۰۰۸ میلادی باشد که به علت بحران تأمین قطعات و مشکلات لجستیکی، تسلا از برنامه تولید مدل ۳ باز ماند و در آستانه ورشکستگی قرار گرفت. اما این تنها باری نبوده که ایلان ماسک در چنین شرایط دشواری قرار گرفته است. ایلان در شرکت اسپیس اکس نیز بارها تا مرز ورشکستگی و توقف کامل فعالیتهایش پیش رفته است اما روحیه شکست ناپذیری و سخت کوشی وی سبب شده است تا امروز اکثر شرکتهای او در زمره بهترین ها در حوزه خود باشند. به عنوان نمونه، هم اکنون شرکت تسلا به عنوان گران قیمت ترین شرکت خودروسازی جهان، بیشترین میزان از خودروهای برقی را با بالاترین استانداردهای ایمنی و امکانات رفاهی در جهان تولید می نماید و این شرکت الگوی سایر خودروسازان قدیمی و معتبر جهان است.
این مقاله رو با چند جمله تأثیرگذار و انگیزشی از ایلان به پایان میرسانم:
خیلی از مردم زمانیکه میبینند شارژ گوشی تلفن شون در حال اتمام هست مضطرب میشوند و به دنبال شارژر میگردند اما همین آدمها بابت مرگ آرزوها و رویاهاشون بخاطر نداشتن یک برنامه مشخص، هیچ اضطراب و نگرانی ندارند.
اگر در دایره دوستان و اطرافیان شما، صحبتی درباره موفقیت، ایده های راه اندازی کسب و کار یا سرمایه گذاری در بازارهای مالی مثل بورس و رمزارزها نیست، شما در جای اشتباهی هستید.
ریسک بهایی است که برای فرصت ها می پردازید.
۲۰ دقیقه انجام کار، بهتر از ۲۰ ساعت فکر کردن به آن کار است.
رمز موفقیت این است: ۱- شروع کن! ۲- هرگز تسلیم نشو!
برچسبElon Mask, ایلان ماسک, چهره سال 2021