قبلی

معرفی برترین برندهای خانه هوشمند در جهان

دسته بندی بر مبنای برخورداری از پکیج کاملی از محصولات در حوزه های مختلف

امروزه شرکت های مختلفی در سرتاسر جهان، تجهیزات هوشمند سازی ساختمان ها را تولید و به بازار عرضه می نمایند اما این تجهیزات علی الرغم تفاوت های بسیار در طراحی شکل ظاهری، پروتکلهای استفاده شده در پیاده سازی، نرم افزارهای بهره برداری و…  دارای قابلیت های مشترکی می باشند. طبق آخرین رده بندی انجام شده توسط وب سایت معتبر toptenreviews.com، از بین دهها برند تولید کننده تجهیزات خانه هوشمند، به ترتیب سه برند Control4 ، Crestron وSavant  به عنوان سه برند اول دنیا برگزیده شده اند. این رده بندی با توجه به پارامترهایی همچون قابلیت های کنترلی، ایمنی، خدمات پس از فروش و گارانتی صورت پذیرفته است. در ادامه به معرفی این سه برند پرداخته می شود.

 

شرکت آمریکایی کرسترون الکترونیکس از جمله برندهای برتر در زمینه هوشمندسازی ساختمان و ارائه راهکارهای صدا و تصویر در دنیا می باشد. کرسترون از سال ۱۹۷۱ در صنعت هوشمندسازی ساختمان فعالیت دارد و هوشمندسازی پروژه های مسکونی، تجاری، هتلی، بیمارستانی، ورزشگاه و نظامی در رزومه این شرکت دیده می شود. برای بیش از ۴۰ سال کرسترون آمریکا, شرکت پیشرو در ساخت سیستم های ارتباطی یکپارچه، اتوماسیون و کنترل پیشرفته در جهان بوده است. برخورداری از پرتفویی متنوع از محصولات و برخورداری از نرم افزاری ویژه با قابلیت سفارشی سازی کامل به دلخواه مشتری از نقاط قابل توجه این برند است که استفاده از این برند را برای تقریباٌ تمامی کاربردهای اتوماسیون خانگی و BMS ایده ال می نماید.

شرکت آمریکایی کنترل ۴ با برخورداری از ۳۳۰۰ نمایندگی در ۸۸ کشور جهان، تعداد پروژه های انجام شده خود را از مرز ۳۰۰ هزار پروژه عبور داده است و بسیاری از برندهای مطرح جهان با این شرکت پیمان همکاری دارند. سیستم خانه هوشمند کنترل ۴ به طور کلی پنج بخش، روشنایی، سرمایش- گرمایش، صوت، تصویر و امنیتی را هوشمند می سازد. ضمن آنکه کلیه تجهیزات الکترونیکی موجود در خانه یا ساختمان مانند درب پارکینگ، آبیاری، پرده برقی، شیربرقی و … این قابلیت را خواهند داشت که به جزیی از سیستم یکپارچه خانه هوشمند تبدیل شوند. راه اندازی سریع و آسان بدون نیاز به سیم کشی سخت افزاری و برنامه نویسی پیچیده از نقاط قوت این برند به شمار می رود.

شرکت آمریکایی ساوانت در سال ۲۰۰۵ میلادی با هدف تولید محصولات در حوزه اتوماسیون خانگی تاسیس گردید. این شرکت پرتفویی متنوع از محصولات را در حوزه های مختلف اعم از سیستم های صوتی و تصویری، سیستم های نورپردازی، کنترل پرده ها، سیستم های تهویه مطبوع و… برای کاربردهای مختلف فراهم نموده است. محصولات این شرکت به لحاظ طراحی ظاهری، شباهت خاصی به محصولات شرکت اپل دارند.

 

ذکر این نکته نیز لازم است که امروزه برخی شرکت ها همچون شرکت آمازون، فیلیپس، گوگل و… تنها نسبت به تولید و عرضه یک یا چند محصول در حوزه سیستم های هوشمند اقدام می نمایند و سیستم یکپارچه ای برای این منظور در سبد محصولات خود ندارند. با این وجود، از آنجا که محصولات آن ها از قابلیت استفاده در کنار محصولات سایر سازندگان برخوردار است، این محصولات در رده بندی محصولات هوشمند خانگی حتی بالاتر از محصولات سه برند فوق قرار میگیرند.

معرفی برترین برندهای خانه هوشمند در ایران

نگاهی بر برخی از پرفروش ترین برندهای خانه هوشمند در بازار ایران

خوشبختانه امروزه در کشور ما نیز شرکت های متعددی در زمینه هوشمند سازی ساختمان ها فعالیت می کنند و با جستجوی عبارت خانه هوشمند در گوگل، لیست بلند بالایی از شرکت های فعال در این حوزه برای کاربران نمایش داده می شود. بدیهی است از آنجا که سه برند مطرح شده در بخش قبلی آمریکایی می باشند، نمایندگی رسمی در ایران ندارند. با این وجود، شرکت پلان از جمله شرکتهایی است که مدت هاست به عنوان نماینده رسمی محصولات کنترل ۴ در ایران فعالیت می نماید و دارای گواهینامه هایی از این شرکت می باشد. تجربه بازدید چند سال پیش بنده از Show Room این شرکت از کیفیت نسبتاً خوب تجهیزات این برند حکایت داشت. از آنجا که ارتباط تجهیزات این برند از طریق پروتکل بی سیم Zigbee برقرار می گردد، راه اندازی و پیاده سازی این سیستم حتی برای ساختمان های ساخته شده و کامل بسیار ساده و سریع است ولی از سوی مقابل قیمت بالا و وجود محدودیت های ناشی از باتری تجهیزات و کامل نبودن سبد محصولات این برند از نقاط ضعف آن به شمار می رود.

از دیگر برندهای پر فروش در کشور ما میتوان به برندهای TIS و HDL اشاره نمود که به ترتیب توسط شرکت های هوشمند اکسیس و هوشمند پارس در ایران نمایندگی می شوند. تجهیزات این دو برند و نرم افزار پیاده سازی خانه هوشمند آنها از شباهت بسیار بالایی نسبت به یکدیگر برخوردار هستند و شایعاتی مبنی بر کپی برداری از محصولات یک برند از برند دیگر وجود دارد. بهر روی تجربه بازدید بنده از تجهیزات این دو برند حاکی از آن بود که این تجهیزات از کیفیت به مراتب پایین تری نسبت به برند کنترل ۴ برخوردار هستند بگونه ای که در حین بازدید، یکی از تجهیزات نمایشگاه هنگ نمود و برای مدتی از مدار خارج شد که از دید بازدیدکننده اصلاً جالب نبود!

علاوه بر برندهای فوق و برندهای مشابه همچون Zennio ،MDT ،Berker و… که به طور خاص فقط در حوزه اتوماسیون خانگی فعالیت دارند، امروزه اکثر شرکت های بزرگ اتوماسیون صنعتی جهان همچون شرکت های زیمنس، ABB، اشنایدر الکتریک، هانیول و… نیز وارد حوزه اتوماسیون خانگی شده اند و پرتفوی کاملی از محصولات را در این حوزه به بازار عرضه نموده اند. نظر به قدمت بسیار بالای این شرکت ها و گسترده کاربرد محصولات آن ها خصوصاً در صنایع بزرگ، این برندها از کیفیت و مقبولیت بسیار بالایی در بازار برخوردار می باشند و در پاره ای از موارد، قیمت محصولات این برندها نیز به شدت رقابتی است. به عنوان نمونه، شرکت زیمنس با ارائه محصولات خانواده Syncro Living طیف وسیعی از تجهیزات اتوماسیون خانگی را به بازار عرضه نموده و در مقابل محصولات صنعتی این شرکت همچون کنترلر محبوب لوگو! نیز جهت استفاده در کاربردهای اتوماسیون خانگی سفارشی سازی شده اند.

معرفی تمامی برندهای موجود در بازار ایران از حوصله این نوشتار خارج است. در این جا به ذکر این نکته بسنده می کنیم که هر کدام از برندهای موجود دارای مزایا و معایبی هستند و انتخاب یک برند به عنوان برند برتر، امری دشوار است. برخی از برندها دارای کیفیت بسیار پایین و عملکرد ضیف و برخی دارای قیمت های بسیار بالا می باشند که استفاده از محصولات آن برند را به کاربردهای خاص محدود می نماید. محصولات برخی از برندها مبتنی بر تکنولوژی های بی سیم و برخی نیازمند بستر سخت افزاری می باشند که در بسیاری از ساختمان ها به سادگی قابل پیاده سازی نمی باشند. چگونگی عملکرد در مقابل نویز و تداخلات رادیویی، امکان دسترسی سریع به قطعات یدکی و خدمات موردنیاز، برخورداری از تمامی قابلیت های خانه هوشمند، و… از دیگر مواردی است که می بایست به هنگام انتخاب یک برند مد نظر قرار گیرد. علاوه بر این موارد، جدید بودن مفهوم هوشمندسازی ساختمان، عدم وجود اطلاعات کافی و عدم اطمینان مشتریان و سازندگان به این تکنولوژی جدید، محدودیت های بیشتری برای مجریان خانه های هوشمند ایجاد می نماید. بدیهی است که هیچ چیز جای کیفیت را نمی گیرد اما نهایتاً پارامتر کیفیت در مقابل قیمت مناسب برگ برنده در انتخاب یک سیستم هوشمند مناسب است. خوشبختانه امروزه با استانداردسازی پروتکلهای خانه هوشمند مابین سازندگان و تولیدکنندگان مختلف، امکان استفاده از محصولات برندهای متفاوت در کنار یکدیگر فراهم شده است و دست طراحان خانه های هوشمند و کاربردهای مختلف اتوماسیون خانگی تا حد زیادی باز شده است. یکی از برترین پروتکل های استاندارد ارتباطی که امروز به صورت گسترده توسط تولیدکنندگان اروپایی مورد استفاده قرار می گیرد، پروتکل KNX می باشد که توسط سازمان جهانی KNX پشتیبانی می شود و امروز صدها شرکت در سرتاسر جهان، محصولات هوشمند خود را بر پایه این پروتکل طراحی و به بازار عرضه می نمایند. جهت مشاهده لیست برخی از بزرگترین تولیدکنندگان تجهیزات خانه هوشمند بر مبنای این پروتکل، اینجا را کلیک نمائید. نظر به کاربردی بودن این پروتکل در طراحی و پیاده سازی خانه های هوشمند، در مطالب آتی به صورت کامل به معرفی آن پرداخته خواهد شد.