قبلی

شرکت زیمنس طیف وسیعی از پنل ها، HMI ها و سیستم‌های مانیتورینگ را بسته به کاربردهای مختلف از سطوح پایه تا سطوح پیشرفته طراحی و این محصولات را مطابق شکل زیر، در قالب گروه‌های متفاوتی در خانواده SIMATIC HMI به بازار عرضه نموده است. رنج این محصولات از پنل ها و HMI های کلیددار در گروه Basic HMI آغاز و به سیستم‌های مانیتورینگ پیشرفته مبتنی بر کامپیوترهای صنعتی در گروه SCADA ختم می‌شود. زیمنس به‌منظور پیکره‌بندی، برنامه‌نویسی و ایجاد صفحات گرافیکی محصولات خانواده SIMATIC HMI، نرم‌افزار SIMATIC WinCC را مطابق شکل زیر در چهار ویرایش متفاوت متناسب با گروه‌بندی محصولات این خانواده طراحی و توسعه داده است. از میان چهار ویرایش نرم‌افزار WinCC تا پیش از نسخه پانزدهم، تنها ویرایش Basic به‌صورت پیش‌فرض هم‌زمان با نرم‌افزار STEP7 داخل پرتال TIA نصب می‌گردد و سه ویرایش دیگر می‌بایست به‌صورت جداگانه تهیه و نصب گردند اما در نسخه پانزدهم، این نرم افزار نیز همزمان با نرم افزار STEP7 نصب می شود.

ویرایش‌های Basic، Comfort و Advanced به ترتیب به‌منظور پیکره‌بندی، برنامه‌نویسی و ایجاد صفحات گرافیکی HMI های گروه‌های Basic Panels، Comfort & Mobile Panels و Advanced Panels مورداستفاده قرار می‌گیرند. مطابق شکل زیر، هر ویرایش از محصولات ویرایش پایین‌تر از خود نیز پشتیبانی می‌نماید. با این توضیح ویرایش Professional، کامل‌ترین ویرایش نرم‌افزار WinCC است که علاوه بر پشتیبانی از تمامی پنل ها و HMI های خانواده SIMATIC HMI، با نصب روی یک کامپیوتر صنعتی به‌عنوان سیستم اسکادای شرکت زیمنس مورداستفاده قرار می‌گیرد.

شرکت زیمنس به‌منظور پاسخگویی به‌تمامی نیازهای کاربران، طیف وسیعی از آپشن ها را بسته به کاربردهای مختلف برای نرم‌افزار WinCC طراحی و عرضه نموده است که نام و مشخصات برخی از مهم‌ترین آپشن ها در جدول زیر ارائه‌شده است. برخی از این آپشن ها به‌صورت پیش‌فرض هم‌زمان با نرم‌افزار WinCC نصب و در دسترس کاربر قرار می‌گیرند و برخی می‌بایست به‌صورت جداگانه خریداری و نصب گردند.

در خصوص اطلاعات ارائه‌شده در جدول فوق، ذکر این نکته لازم است که تمامی ویرایش‌های نرم‌افزار WinCC، خود از دو نرم‌افزار WinCC CS و WinCC RT تشکیل‌شده‌اند. WinCC CS، بخش مهندسی نرم‌افزار WinCC است که از طریق آن امکان پیکره‌بندی، برنامه‌نویسی و ایجاد صفحات گرافیکی برای پنل ها، HMI ها و یا سیستم اسکادا مهیا می‌گردد و WinCC RT، بخش اجرایی و شبیه‌سازی پروژه‌های ایجادشده با WinCC CS می‌باشد. تفکیک نرم‌افزار WinCC به دو بخش ذکرشده، علاوه بر کاهش هزینه پیاده‌سازی سیستم‌های اسکادا، امنیت و قابلیت اطمینان سیستم کنترل و مانیتورینگ را افزایش می‌دهد.

آپشن «SIMATIC Visualization Architect (SiVArc)»، از جمله قابلیت‌های جدیدی است که برای نرم‌افزار WinCC طراحی و به پرتال TIA افزوده شده است. کاربر به کمک این افزونه بجای برنامه‌نویسی، از قواعد و قوانینی استفاده می‌نماید که به‌کارگیری آن‌ها بر مبنای کدهای برنامه PLC، منجر به ایجاد خودکار صفحات گرافیکی در پنل ها و HMI ها می‌گردد. این نرم‌افزار از جمله آپشن هایی است که می‌بایست به‌صورت جداگانه تهیه و نصب گردد.