بنیانگذار شرکت زیمنس، ورنر زیمنس (به انگلیسی : Werner Siemens)، چهارمین فرزند از ۱۴ فرزند یک کشاورز اجارهنشین بود که در سال ۱۸۱۶ میلادی در عصر تحول صنعتی به دنیا آمد. او از همان ابتدا به رشته برق علاقهمند بود و در سال ۱۸۴۷ میلادی همزمان با ساخت یک دستگاه تلگراف با یوهان هالسکه، شرکت مشترک تلگراف زیمنس– هالسکه را تأسیس نمود. شرکت در دهه ۱۸۵۰ میلادی، سفارش ساخت شبکه تلگراف کشور روسیه و سپس کشور انگلستان را دریافت کرد. در سال ۱۸۶۶ میلادی، زیمنس بر اساس کارهای مایکل فارادی، اصول دیناموالکتریک را کشف و مسیر استفاده از الکتریسیته بهعنوان مولد قدرت را هموار نمود. حوزه مهندسی قدرت با همت او شکل گرفت و نام او با مهندسی برق مترادف گشت. ورنر زیمنس علاوه بر آنکه یک فرد علمی و فنی بود و در کسبوکار شم ویژهای داشت، یک سیاستمدار نیز محسوب میشد. شعار او در زندگی این بود: «من آینده را به پیشرفت زودگذر نمیفروشم».
با گذشت نزدیک به ۱۷۰ سال از زمان تأسیس این شرکت و رهبری این شرکت توسط برادران، پسران و نوههای آقای ورنر زیمنس، امروز شرکت زیمنس با بیش از ۳۵۰ هزار نفر کارکنان در سرتاسر جهان در حوزههای طراحی و ساخت نیروگاههای برق، تولید انواع تجهیزات اتوماسیون صنعتی و خانگی، تجهیزات و فناوریهای پزشکی، وسایل حملونقل ریلی، سیستمهای تصفیه آب، تجهیزات اطلاعاتی و ارتباطی و… فعالیت دارد و در برخی حوزهها نظیر اتوماسیون صنعتی سرآمد شرکتهای مهندسی برق و اتوماسیون در جهان است. دفتر مرکزی این شرکت در شهر مونیخ در کشور آلمان قرار دارد.
در حال حاضر، طیف وسیعی از قطعات و تجهیزات در حوزه اتوماسیون صنعتی توسط شرکتهای مختلف در سرتاسر جهان تولید میشوند و در این میان، شرکت زیمنس با بیش از ۵۰ سال سابقه فعالیت در حوزه اتوماسیون صنعتی و برخورداری از حدود ۸۰ نمایندگی رسمی در کشورهای مختلف جهان، جزء معتبرترین و قدیمیترین شرکتهای تولیدکننده تجهیزات و قطعات اتوماسیون صنعتی در جهان به شمار میرود و توانسته است عنوان بزرگترین فروشنده تجهیزات اتوماسیون صنعتی در جهان را نیز به نام خود ثبت نماید.