قبلی

بنا به اعلام IFR تا پایان سال ۲۰۲۰ میلادی، میانگین نسبت تعداد ربات های صنعتی نصب شده به تعداد کارگران در جهان به رکورد جدید ۱۱۳ دستگاه به ازای هر ۱۰ هزار نفر رسیده است. با این معیار می توان به ترتیب کشورهای سنگاپور، کره جنوبی، ژاپن، آلمان، سوئد، چین، آمریکا و بلژیک را اتوماتیک ترین کشورهای دنیا به شمار آورد بگونه ای که طبق آمار، به ازای هر ۱۰ هزار کارگر در سنگاپور، ۹۱۸ و در کره جنوبی ۸۶۸ دستگاه ربات صنعتی در کارخانجات مورد استفاده قرار گرفته است! با این وجود بیش از ۷۴ درصد ربات های تولیدی در جهان در پنج کشور آمریکا، چین، ژاپن، آلمان و کره جنوبی به فروش می رسد. همچنین از میان انواع رباتها، رباتهای مفصلی یا بند بند بیشترین سهم از بازار فروش ربات های صنعتی در جهان را به خود اختصاص داده است و چهار شرکت Fanuc، ABB ، Yaskawa و KUKA بزرگترین شرکت های فروشنده ربات های صنعتی در جهان هستند. در ادامه به معرفی این چهار شرکت پرداخته می شود.

 

Fanuc Robotics

www.FanucRobotics.com

Fanuc یک شرکت ژاپنی است که مقر اصلی این شرکت، اکنون در شهر Oshino-mura ژاپن قرار دارد ولی دفاتر تابعه و نمایندگی های فروش آن در پنج قاره و بیش از ۲۲ کشور جهان وجود دارند. این شرکت سهامی، بزرگترین نشان تجاری در تولید دستگاه‌های CNC و همچنین یک شرکت پیشرو در جهان در زمینه ساخت کارخانجات با سامانه‌های تمام اتوماتیک (اتوماسیون کارخانجات) به شمار می رود. نام این شرکت، برگرفته از عبارت (Fuji Automatic Numerical Control (Fanuc می باشد که به تاریخچه فعالیت های این شرکت در زمینه طراحی سیستمهای کنترل عددی اشاره دارد. Fanuc، کار خود را در ابتدا با طراحی سیستم های کنترل عددی در شرکت فوجیتسو ژاپن آغاز نمود و در سال ۱۹۷۲ میلادی، با توجه به تجربه ای که در تولید ماشین افزارها و سیستم های کنترل حرکتی به دست آورده بود، وارد عرصه طراحی و ساخت ربات های صنعتی شد. هم اکنون شرکت Fanuc با فروش بیش از ۶۸۰ هزار دستگاه از انواع ربات های صنعتی (تا پایان نیمه اول سال ۲۰۲۰ میلادی)، رتبه نخست میزان فروش رباتهای صنعتی در جهان را در دست دارد و این درحالی است که تنها میزان فروش این شرکت طی سه سال اخیر، در حدود ۲۵۰ هزار دستگاه ربات بوده است. این میزان فروش علیرغم مشکلات ناشی از بروز بیماری کووید ۱۹، نشان از شتاب بسیار بالا در رشد این شرکت دارد. البته دلیل اصلی این میزان فروش در مقایسه با سایر رقبا به مشتریان امریکایی- ژاپنی و قراردادهای جوینت ونچر آن در اتحادیه اروپا و کشورهای مختلف همچون چین و هند باز می گردد و بزرگترین مشتریان شرکت Fanuc را خودروسازان ایالات متحده و شرکت های تولیدی ژاپنی تشکیل می‌دهند.

فانوک به عنوان بزرگترین فروشنده ربات های صنعتی در جهان، متنوع ترین طیف از ربات های صنعتی را با منیپولیتورهای مختلف طراحی و به بازار عرضه نموده است. ربات های صنعتی این شرکت بسته به نوع منیپولیتور، کاربرد مدنظر و ویژگیهای خاص در ۹ سری دسته بندی شده اند و کاربردهای مختلف صنعتی را پوشش می دهند. ربات های با منیپولیتورهای بند بند (به انگلیسی : Articulated) این شرکت در سری های LR-Mate ،M-10 ،M-20 ،M-410 ،M-710 ،M-900 ،M-2000 ،R-1000 و R-2000 به بازار عرضه شده است که بسته به میزان بارِ قابل جابجایی از ۷ تا ۲۳۰۰ کیلوگرم و بسته به سطح دسترسی از ۹۱۱ تا ۴۶۸۳ میلیمتر در دسترس می باشند. این شرکت در ربات های با منیپولیتور موازی، سه سری M2، M1 و M3 را با میزان بار قابل جابجایی از یک تا ۱۲ کیلوگرم و با میزان دسترسی از ۴۲۰ تا ۱۳۵۰ میلیمتر طراحی و به بازار عرضه نموده است. این شرکت همچنین در زمینه تولید کوبات ها، چندین کوبات را با رنگ سبز به بازار عرضه نموده است که از میان آن ها مدل CR35iA با قابلیت جابجایی ۳۵ کیلوگرم بار، قویترین کوبات موجود در حال حاضر در بازار می باشد. با این ویژگی، این کوبات به گزینه ای ایده ال برای طیف وسیعی از کاربردهایی که تاکنون توسط انسانها انجام می شده است مبدل گردیده است. این کوبات قادر است در کنار انسانها کار کند و انسان ها به لطف برخورداری از سیستم حفاظتی Anti-trap آن، از ایمنی لازم برای کار در کنار این کوبات برخوردار می باشند. شرکت فانوک همچنین، بسته به کاربردهای مختلف همچون کاربردهای پاشش رنگ، جوشکاری، بسته بندی و… ربات های خود را سفارشی نموده و برای هر کاربرد، تعدادی از مدل های خود را به مشتریان پیشنهاد داده است. رباتهای صنعتی با قابلیت نصب روی دیوار و یا سقف دسته دیگری از ربات های این شرکت هستند که قابلیت حمل بار از ۲۰ تا ۲۰۰ کیلوگرم، با سطح دسترسی از ۱۶۶۲ تا ۲۲۰۸ میلیمتر را دارا می باشند.

Yaskawa Motoman

www.Motoman.com

Yaskawa Motoman، زیرمجموعه ای از شرکت ژاپنی Yaskawa Electric می باشد که در سال ۱۹۸۹ میلادی تأسیس گردیده و هم اکنون، به عنوان یکی از بزرگترین شرکت های تولید کننده ربات های صنعتی در جهان به شمار می شود. طراحی و ساخت انواع ربات های صنعتی و کوبات ها در بیش از ۱۵۰ مدل بسته به کاربردهای مختلف و برخورداری از آمار فروشی در حدود ۵۰۰ هزار دستگاه ربات، از قدمت و کیفیت محصولات این شرکت حکایت دارد. وجود ربات های هفت محور و همچنین کوبات های ۱۵ محوره در سبد محصولات این شرکت، خود گواه جامع و کامل بودن دایره محصولات موتومن برای کلیه کاربردهای صنعتی می باشد. جهت مشاهده پرتفوی محصولات و انتخاب یک ربات مناسب برای کاربرد موردنظر از این برند، اینجا را کلیک نمائید.

ABB ROBOTICS

www.ABBRobotics.com

ABB، یک شرکت چند ملیتی است که دفتر مرکزی آن در شهر زوریخ سوئیس قرار دارد. این شرکت در سال ۱۹۸۸ با ادغام شرکت سوئدی ASEA و شرکت سوئیسی Brown Boveri تشکیل شد. شرکت های ASEA و Brown Boveri از شرکتهای پیشتاز در حوزه صنعت برق اروپا بودند که تاریخچه فعالیت آنها به اواخر قرن نوزدهم میلادی باز می گشت. اکنون شرکت ABB به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای مهندسی دنیا، عمدتاً در زمینه‌های برق- قدرت و اتوماسیون صنعتی فعالیت می‌کند. همچنین این شرکت، یکی از پیشگامان در زمینه طراحی و ساخت ربات های صنعتی در جهان می باشد و تعداد رباتهای صنعتی فروخته شده توسط این شرکت، از مرز ۵۰۰ هزار دستگاه گذشته است.  ABB Robotics در بیش از ۵۳ کشور دنیا دارای شعب متعدد و در حدود ۱۱ هزار کارمند دارد. در ادامه شرح مختصری از تاریخچه طراحی و ساخت انواع ربات های صنعتی و کوبات ها در این شرکت ارائه می گردد.

اولین ربات صنعتی شرکت ASEA در سال ۱۹۷۴ با نام IRB6 برای انجام عملیات جوشکاری به بازار عرضه شد و ویژگی ممتاز این ربات در آن زمان، بهره مندی از کنترل میکروپروسسوری و سیستم های درایو الکتریکی بود. این مدل، اولین بار در یک شرکت مهندسی کوچک در سوئیس مورد استفاده قرار گرفت و پس از آن به امریکا، آلمان و انگلستان صادر شد. مدل تکامل یافته این ربات با نام IRB60، در سال ۱۹۸۲ به بازار عرضه شد و اولین نمونه آن در اسپانیا نصب گردید.

در سال ۱۹۸۳، این شرکت از سیستم کنترل جدید خود با نام S2 رونمایی کرد که برخورداری از اهرم کنترل دکمه ای (مدل های اولیه تیچ پندنت) و امکان کنترل همزمان چند محور از ویژگی های بازر آن بود. در سال ۱۹۸۶، مدل IRB2000 با وزن ۱۰ کیلوگرمی و با ویژگی های همچون دقت بالا، محدوده کاری گسترده و برای اولین بار برخورداری از سیستمهای درایو AC به بازار عرضه گردید.

در سال ۱۹۹۰، شرکت ABB با خرید کمپانی امریکایی Cincinatti Milacron و تجربه موفق خود در زمینه جوش نقطه ای ( به انگلیسی : Spot Welding) توانست به جایگاه مناسبی در صنعت خودروسازی امریکا دست پیدا نماید. سال بعد، ABB مدل IRB 6000 را که یک ربات ۲۰۰ کیلوگرمی بزرگ بود معرفی کرد. IRB6000، سریع ترین و دقیق ترین ربات در زمینه انجام جوش نقطه ای در بازار زمان خود بود. در همین سال، ABB با تصاحب شرکت Graco امریکا، توانست با نصب اتومایزرهای الکتروستاتیکیِ پاشش رنگِ شرکت Graco روی رباتهای خود، حرکات پاشش رنگ رباتهای خود را بهبود بخشد و به حرکات سریعتر و چابکتری در رباتهای خود دست یابد. در سال ۱۹۹۴، ABB با خرید شرکت فرانسوی ACMA Robotics، موقعیت قدرتمندی در صنعت خودروی فرانسه بدست آورد. این رخداد همزمان با رونمایی از مدل جدید کنترلرهای شرکت ABB تحت عنوان S4 روی داد. برخورداری از تیچ پندنت و زبان برنامه نویسی منعطف از نقاط قوت S4 به شمار میرفت.

رونمایی از ربات FlexPicker، سریعترین ربات جابجا کننده قطعات در جهان و رونمایی از نرم افزار شبیه سازی RobotStudio به عنوان اولین نرم افزار شبیه ساز برنامه نویسی آفلاین رباتیک، مهم ترین رکوردهای جهانی شرکت در سال ۱۹۹۸ بود. ABB در سال ۲۰۰۱ از مدل IRB7600  به عنوان اولین ربات صنعتی جهان که قادر به جابجایی ۵۰۰ کیلوگرم بار بود پرده برداشت و توانست اولین شرکتی باشد که تا سال ۲۰۰۲، ۱۰۰ هزار ربات در سراسرجهان فروخته است. این شرکت در سی امین سالگرد ساخت اولین ربات خود، از کنترلرهای جدید IRC5 رونمایی کرد که برخورداری از ساختار ماژولار، طراحی ارگونومیکِ تیچ پندنت و سیستم تحت ویندوز آن و قابلیت ایجاد هماهنگی کامل در حرکت تا چهار ربات از طریق فانکشن MultiMove از ویژگیهای ممتاز آن بود. در سال ۲۰۰۵، چهار مدل IRB660، IRB4450S، IRB1600 و IRB260 به بازار عرضه شد. در ادامه فعالیتهای شرکت، قابلیت Remote Service در سال ۲۰۰۶ ارائه گشت و امکان مانیتورینگ وضعیت رباتها را بصورت ۲۴ ساعته شبانه روز، هفت روز هفته  فراهم آورد. این ویژگی، بهره وری و قابلیت اطمینان ربات ها را افزایش میداد. عرضه مدل IRB6640 (ربات صنعتی چندین منظوره) در سال ۲۰۰۷، عرضه مدل IRB120 (کوچکترین ربات ABB با وزن ۲۵ کیلوگرمی و سطح دسترسی ۵۸۰ میلیمتری) در سال ۲۰۰۹ میلادی، عرضه مدل IRB460 ( سریعترین ربات جهت کاربردهای بسته بندی محصولات در جهان) در سال ۲۰۱۰، عرضه مدل IRB1520ID (ربات جوشکار دقیق و با قابلیت Integrated Process Dressing) در سال ۲۰۱۱، عرضه مدل IRB6700 (از نسل هفتم رباتهای بزرگ ABB) در سال ۲۰۱۳، عرضه ماژول Compact CBS II (تنها راهکار رباتیک برای تغییر رنگ داخل ربات در رباتهای پاشش رنگ با رنگ پایه آب) در سال ۲۰۱۴ و نهایتاً ارائه ربات Yumi، اولین کوبات دو بازوی جهان در سال ۲۰۱۴ از مهمترین فعالیت ها و نوآوری های شرکت ABB طی سالیان اخیر بوده است.

شرکت ABB به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان ربات های صنعتی در جهان، انواع مختلفی از منیپولیتورها را بسته به کاربردهای مختلف طراحی و تولید می نماید.  لیست کامل ربات های این شرکت را میتوانید از اینجا مشاهده نمائید. با توجه به محصولات فعلی شرکت ABB، میتوان دریافت که بخش قابل توجهی از محصولات این شرکت به ربات های با منیپولیتور بند بند(Articulated) اختصاص دارد. این دسته از ربات ها، بیشترین کاربرد را در صنایع به خود اختصاص داده اند. ربات های با منیپولیتور بند بند شرکت ABB بسته به میزان بار قابل جابجایی، میزان سطح دسترسی، وزن و ابعاد ربات، کاربرد مربوطه و… از ربات کوچک IRB120 تا ربات صنعتی IRB8700 گسترده شده اند. از این ربات ها میتوان در کاربردهای مختلف همچون فرآیند جوشکاری قطعات خصوصاً در صنایع خودروسازی، جابجایی قطعات در فرایندهای مختلف همچون خطوط تولید پرس رباتیک و… استفاده نمود. ربات های پاشش رنگ به جهت کارکردن در محیطهای قابل اشتعال و قابل انفجار و همچنین استفاده از تجهیزات و اپلیکیتورهای پیشرفته پاشش رنگ، دسته جداگانه ای از ربات های صنعتی این شرکت را به خود اختصاص داده اند و بسته به کاربرد، انواع طراحی منیپولیتورها از منیپولیتورهای بند بند تا اسکارا و کارتزین در آن وجود دارد.

KUKA Robotics

www.Kuka.com

KUKA، در سال ۱۸۹۸ میلادی توسط دو نفر به نام های جان جوزف کلر ( به انگلیسی : Johann Josef Keller ) و یاکوب ناپیچ (به انگلیسی : Jakob Knappich) با هدف تولید سیستم های روشنایی مقرون به صرفه برای خانه ها و خیابان ها در شهر آگسبورگ آلمان پایه گذاری گردید. در همان سال های اولیه، شرکت عملکرد موفقی از خود نشان داد و به منظور کسب درآمد بیشتر به حوزه طراحی و ساخت تجهیزات جوشکاری و برشکاری نیز ورود نمود و از این طریق توانست با شرکت های تولیدی مختلف در صنایعی همچون صنعت ساخت لوازم خانگی و صنعت خوروسازی همکاری نماید.  پیشرفت سریع و ارائه فناوری های نوین در زمینه ساخت تجهیزات جوشکاری توسط KUKA که براساس نام موسسان و شهر محل تأسیسش (Keller Und Knappich Augsburg) نام گذاری شده است، سبب شد تا این نام در بازار اورپا به شهرت گسترده ای دست یابد، با این وجود، مدیران شرکت در سال ۱۹۷۰ میلادی تصمیم گرفتند به منظور کاهش وابستگی به حوزه ساخت تجهیزات جوشکاری، به حوزه های کاری جدیدی در زمینه فناوریهای زیست محیطی و صنایع دفاعی وارد شوند.  فعالیت های شرکت در حوزه طراحی و ساخت تجهیزات جوشکاری با ساخت تجهیزات نیمه خودکار و خودکار ادامه یافت و نهایتاً اولین ربات صنعتی ساخت این شرکت با نام فمیلِس (به انگلیسی : Famulus) که رباتی شش محور با سیستم های درایو الکترومکانیکی بود جهت استفاده در فرآیندهای جوشکاری در سال ۱۹۷۳ میلادی به بازار ارائه گردید. این رویداد بزرگ سبب شد تا ادامه فعالیت های شرکت در زمینه های ساخت تجهیزات رباتیک با هویتی مستقل تحت برند «KUKA Robotics» ادامه یابد. از بزرگترین افتخارات شرکت KUKA Robotics طی این مدت می توان به موارد ذیل اشاره نمود :

  • ساخت اولین ربات صنعتی با کنترلر بر پایه کامپیوتر (به انگلیسی : PC-Based) در سال ۱۹۹۶ میلادی.
  • ساخت بزرگترین و قویترین ربات جهان با قابلیت حمل بار تا ۱۰۰۰ کیلوگرم و محدوده دسترسی ۳۲۰۰ سانتی متر در سال ۲۰۰۷ میلادی.
  • ساخت اولین ربات همکار (کوبات) جهان با طراحی ویژه این شرکت در سال ۲۰۱۳ میلادی با نام LBR iiwa.

این شرکت در سال های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ میلادی توسط هولدینگ چینی Media Group به قیمت ۵ میلیارد یورو خریداری شد و در حال حاضر در دو حوزه اتوماسیون صنعتی کارخانجات (کارخانه دیجیتال) و طراحی و ساخت ربات های صنعتی فعالیت می‌نماید. در پایان لازم به ذکر است که اگرچه KUKA Robotics، برندی شناخته شده در زمینه طراحی و ساخت ربات های صنعتی به شمار می رود، اما میزان فروش این شرکت در قیاس با رقبای اصلی همچون Fanuc، Yaskawa و ABB بسیار پایین است. جهت مشاهده مجموعه ربات های این برند و انتخاب یک ربات برای کاربرد مدنظر،  اینجا را کلیک نمائید.

Hyundai Robotics

www.Hyundai-Robotics.com

Hyundai، در سال ۱۹۴۷ میلادی در قالب یک شرکت ساختمانی در شهر سئول توسط چانگ جو-یانگ (به انگلیسی : Chung Ju-yung) پایه گذاری شد. این شرکت از سال ۱۹۵۴ میلادی تاکنون، به صورت پیوسته حوزههای کاری خود را گسترش داده و در حال حاضر به عنوان یکی از بزرگترین هولدینگ های کره جنوبی به شمار می رود. Hyunadi Motors به عنوان چهارمین خودروساز بزرگ جهان و صنایع سنگین هیوندایی ((به انگلیسی :Heavy Hyundai Industries (HHI) به عنوان بزرگترین سازنده کشتی های بزرگ در جهان از معروف ترین زیرمجموعه‌های شرکت هیوندایی به شمار می روند. شاخه رباتیک این شرکت که با نام «Hyundai Robotics» فعالیت می نماید از سال ۱۹۸۴ میلادی فعالیت خود را آغاز نموده و اولین ربات خود برای انجام فرآیندهای جوشکاری را در سال ۱۹۸۷ میلادی تولید و به بازار کره جنوبی عرضه نموده است. از آن زمان تا پایان سال ۲۰۱۶ میلادی، این شرکت موفق به تولید بیش از ۴۰ هزار ربات صنعتی گردیده و در حال حاضر از پرتفویی کامل از ربات های صنعتی شش محور برای صنایع مختلف همچون صنعت خودروسازی برخوردار می باشد. جهت مشاهده ربات های صنعتی ساخت این شرکت و انتخاب یک ربات صنعتی مناسب با کاربرد مدنظر اینجا را کلیک نمائید. بدیهی است که این برند در مقایسه با رقبای اصلی، هنوز در ابتدای مسیر قرار دارد و تا تبدیل شدن به یک شرکت مطرح در زمینه طراحی و ساخت ربات های صنعتی، راهی بس طولانی در پیش دارد، اما نظر به قیمت مناسب و کیفیت قابل قبول ربات های ساخت این شرکت، می توان حوزه مناسبی برای فعالیت آن به خصوص در بازار کشور متصور بود.

برندهای سازنده ربات در جهان به موارد ذکر شده محدود نمی شود و در حال حاضر ده ها شرکت دیگر در این حوزه فعال می باشند که از آن جمله می توان به شرکت کاوازاکی (Kawasaki) با فروش تقریبی ۱۱۰ هزار دستگاه ربات، شرکت ناچی (Nachi) با فروش تقریبی ۱۰۰ هزار دستگاه ربات، شرکت دنزو (Denso) با فروش تقریبی ۹۵ هزار دستگاه ربات، شرکت میتسوبیشی (Mitsubishi) با فروش تقریبی ۷۰ هزار دستگاه ربات، شرکت اپسون (Epson) با فروش تقریبی ۵۵ هزار دستگاه ربات و شرکت استابلی (Staubli) با فروش تقریبی ۴۵ هزار دستگاه ربات تا پایان سال ۲۰۱۷ میلادی اشاره نمود. در ادامه، با معرفی برترین کوبات های جهان و قویترین ربات های صنعتی عرضه شده این بخش را به پایان می رسانیم.

برترین کوباتهای جهان

معرفی و مقایسه قابلیت ها و ویژگیها

– کوبات شرکت FANUC با نام فانوک سبز

شرکت FANUC به عنوان بزرگترین فروشنده رباتهای صنعتی در جهان، در سال ۲۰۱۵ میلادی از اولین کوبات خود به نام فانوک سبز CR-35iA رونمایی کرد. شرکت FANUC در جهان با رنگ زرد لوگو و محصولاتش شناخته می شود و این اولین ربات این شرکت ژاپنی بود که به رنگ سبز تولید گردید. CR-35iA در حال حاضر، رکورد دار بیشترین میزان حمل بار (به انگلیسی : Payload) مابین کوبات های تولید شده در جهان با قابلیت حمل بارهایی به وزن ۳۵ کیلوگرم می باشد و این قابلیت، زمینه مناسبی برای بکارگیری این کوبات در کاربردهای مختلف صنعتی را فراهم نموده است. از آنجا که اکثر کوبات های تولید شده در بازار دارای اندازه کوچکی می باشند، سطح دسترسی آن ها کوچک و قابلیت حمل بارهای سبک را دارند و این ویژگی فانوک سبز، بدان معناست که از آن میتوان در کاربردهای بیشتری نسبت به رقبا استفاده نمود. در مقابل، اندازه بزرگتر کوبات و وزن بیشتر بدان معناست که این کوبات قابلیت جابجایی از یک ایستگاه کاری به ایستگاه دیگر را به سادگی نداشته و می بایست به زمین فیکس شود و این امر انعطاف پذیری فانوک سبز را کاهش میدهد. شرکت FANUC در همین راستا در سال ۲۰۱۶ دومین کوبات شش محور خود را به نام CR-7iA در اندازه کوچکتر و با قابلیت حمل بار تا ۷ کیلوگرم به بازار عرضه نمود. با این وجود برگ برنده فانوک سبز در بازار کوباتها ، میزان حمل بار و سطح دسترسی آن به شمار می رود. قابلیت هدایت دستی، پوسته خارجی محکم ولی نرم از دیگر مزایای این ربات به شمار می رود.

– کوباتهای شرکت ABB با نام های YUMI، GoFa و SWIFTI

شرکت ABB به عنوان یکی از نام آورترین شرکت های تولید کننده رباتهای صنعتی در جهان، در سال ۲۰۱۳ از اولین کوبات خود به نام FRIDA (مخفف عبارت Friendly Robot for Industrial Dual-Arm) رونمایی نمود که در آن زمان، انقلابی در زمینه رباتیک به شمار می رفت. این ربات ۱۴ محوره بگونه ای طراحی شده بود که بصورت کاملاً ایمن بتواند کنار انسان ها کار کند و ایمنی آنها را تضمین نماید. شرکت ABB در سال ۲۰۱۵ از نسخه تکامل یافته آن به نام YUMI (مخفف عبارت You and Me) در نمایشگاه هانوفر رونمایی نمود. ABB ادعا می نماید که این ربات قادر است تمامی اشیاء سبک از یک ساعت سوئیسی تا یک تبلت و یا حتی یک نی نوشابه را بردارد. این ربات فوق العاده ایمن، از قابلیت های بسیاری همچون سیستم ویژن، گریپر دوتایی و توابع کنترلی پیشرفته ای برای حرکت برخوردار است. هر کدام از بازوهای هفت محوره این ربات قادر به جابجایی ۰٫۵ کیلوگرم بار با سطح دسترسی ۵۵۹ میلمتری با دقت ۰٫۰۲ هستند. دقت بالای این کوبات آن را برای کاربردهای مونتاژ قطعات الکترونیکی ایده ال می نماید. YUMI از ابزاری بنام End Effector به منظور برداشتن اجسام و یا انجام کارهای متفاوت استفاده می کند که بسته به کاربرد، انواع مختلفی از آن توسط ABB طراحی و ارائه شده است.

 

تجربه موفق YUMI سبب شد تا شرکت ABB در سال های بعد از دو کوبات جدید به نام های GoFa و SWIFTI با قابلیت جابجایی بار بیشتر، سرعت بالاتر و سطح دسترسی بزرگتر رونمایی کند. در شکل زیر، مشخصات فنی این سه کوبات با یکدیگر مقایسه شده است :

 

– کوبات شرکت KUKA با نام LBR iiwa

IIWA (مخفف عبارت Intelligent Industrial Work Assistant)، نام کوبات شرکت کوکا است که به منظور استفاده در کاربردهای پیچیده اتوماسیونی و فعالیت های مونتاژ در سال ۲۰۱۳ به بازار عرضه شد. این کوبات که بر پایه دست انسان طراحی شده است دارای هفت محور است. در هر مفصل، سنسورهایی تعبیه شده است که امکان کنترل موقعیت و حساسیت کوبات را فراهم می نماید. اندازه بسیار کوچک آن سبب می شود که در فضاهای کوچک و در خطوط مونتاژ بهم فشرده بخوبی قابل استفاده باشد. این کوبات در دو مدل طراحی شده و میتواند مقادیر ۷ و ۱۴ کیلوگرم بار را جابجا نماید و بطور ایمن در کنار انسانها کار کند. شرکت کوکا با توسعه رباتهای سبک وزن برای کاربردهای صنعتی، قابلیت های جدیدی در اتوماسیون صنعتی پدید آورد.

– کوبات شرکت Yaskawa Motoman به نام HC10

شرکت Yaskawa Motoman به عنوان یکی از برندهای مطرح در ساخت رباتهای صنعتی، همواره به جهت تنوع بالا در ارائه محصولات مختلف در مقایسه با سایر رقبا شناخته شده است، اما این شرکت در حوزه کوبات ها تا حدودی از سایر رقبا عقب افتاده است. اولین کوبات این شرکت که HC10 نام دارد و در سال ۲۰۱۶ به بازار عرضه گردید، دارای شش محور بوده قابلیت حمل ۱۰ کیلوگرم بار را داراست. با این وجود اگر از قابلیت های خاص کوبات ها صرفه نظر شود، این شرکت مجموعه متنوعی از رباتهای کوچک تک بازو و دوبازو با قابلیت حمل بار از ۵ تا ۴۰ کیلوگرم را در سری های SIA و SDA طراحی و به بازار عرضه نموده است. به عنوان نمونه SDA20F، یک مدل از رباتهای صنعتی این شرکت با دو بازو و ۱۵ محور است و میتواند در کاربردهای پیچیده مونتاژ و بسته بندی مورد استفاده قرار گیرد. هردو بازوی این ربات میتوانند با هم کار کنند و کلیه کابل ها و محرکهای سروی آن از داخل ربات عبور داده شده است. SDA20F به علت عدم برخورداری از شرایط ایمنی کوباتها، جزء ربات های صنعتی کوچک دسته بندی می شود.

– کوبات شرکت دانمارکی Universal Robots با نام UR3

شرکت UR که در سال ۲۰۰۵ با هدف طراحی و تولید کوباتها پایه گذاری شده است، از جمله شرکت های برتر در زمینه طراحی و ساخت کوبات ها به شمار می رود و تاکنون سه مدل UR5، UR10 و UR3 را به بازار عرضه نموده است. اولین کوبات این شرکت مدل UR5 بود که در سال ۲۰۰۹ به بازار عرضه شد. UR5 با برخورداری از شش محور و وزن ۱۸ کیلوگرمی، قادر به جابجایی بار تا ۵ کیلوگرم با سطح دسترسی ۸۵۰ میلیمتر است. این شرکت در سال ۲۰۱۲ میلادی، مدل جدید UR10 را با قابلیت جابجایی بار تا ۱۰ کیلوگرم و سطح دسترسی ۱۳۰۰ میلیمتر به بازار معرفی نمود. آخرین مدل این شرکت، کوبات UR3 است که در سال ۲۰۱۵ به بازار ارائه شد و عنوان منعطف ترین کوبات دنیا را از آن خود کرد. UR3، یک ربات سبک وزن رومیزی است که می تواند بدون نیاز به محافظ  در کنار انسان ها در محیط صنعتی مشغول به کار باشد. این ربات رومیزی با ۶ محور و ۱۱ کیلوگرم وزن، توانایی جابجایی بارهایی تا وزن ۳ کیلوگرم را دارد، ضمن اینکه قابلیت  ۳۶۰ درجه چرخش در مفاصل این بازوی روباتیک گنجانده شده است.

قویترین رباتهای صنعتی جهان

معرفی برندهای قرار گرفته در سه جایگاه نخست

یکی از فاکتورهای کلیدی به هنگام انتخاب یک ربات صنعتی، میزان بار قابل حمل توسط ربات می باشد. بار قابل حمل توسط ربات، میزان وزنی است که بازوی ربات میتواند آن را جابجا نماید و این وزن شامل وزن ابزار متصل به بازو نیز می گردد. ماکزیمم بار مجاز از رباتی به ربات دیگر متفاوت است. در حال حاضر، قویترین ربات صنعتی جهان، ربات M2000/iA2300 از شرکت فانوک می باشد که قادر به جابجایی ۲۳۰۰ کیلو گرم بار است. پس از آن، ربات مدل Titan شرکت کوکا قرار دارد که قادر به جابجایی ۱۳۰۰ کیلوگرم بار می باشد. به همین ترتیب ربات های مدل MPL80 شرکت موتومن و IRB8700 شرکت ABB با قابلیت حمل بار تا ۸۰۰ کیلوگرم در جایگاه سوم جهان جای می گیرند. در شکل زیر، تصویر قویترین ربات صنعتی حال حاضر جهان از برند فانوک نشان داده شده است.